Корисні властивості кукурудзи

Незалежно від того, полюбляєте ви кукурудзяну кашу, просто варену кукурудзу, консервовану кукурудзу у салатах чи на піці, а чи попкорн, вона є частою їжею на багатьох кухнях. Втім, не лише універсальність цього овочу робить його чудовим інгредієнтом страв, а і його користь для здоров’я. Давайте дізнаємося більше.

Кукурудза на грилі

Зниження рівня холестерину

Якщо ви хочете стабілізувати рівень холестерину, додавання невеликої кількості кукурудзяної олії до раціону може бути ефективним засобом. Дослідження 2018 року, опубліковане в The Journal of Nutrition, показало, що серед групи з 25 дорослих з високим рівнем холестерину споживання 4 ст.л. олії з кукурудзи на день знизило рівень холестерину ефективніше, ніж при споживання такої ж кількості кокосової олії.

Салат з кукурудзи

Зниження ризику діабету

Трохи фіолетової кукурудзи у меню може допомогти у профілактиці діабету та пов’язаних з ним ускладнень. Дослідження, опубліковане в PLOS One, показало, що пігменти антоціанів, знайдені у фіолетовій кукурудзі, пов’язані з покращеним поглинанням глюкози та збільшенням секреції інсуліну, а також активують рецептор 1 вільної жирної кислоти та глюкокіназу — два біологічно-активні маркери, пов’язані зі зниженням ризику діабету.

Морські гребінці з кукурудзою

Покращення травлення

Якщо ви хочете прискорити метаболізм, кукурудза може стати у нагоді. Дослідження свідчать про те, що споживання полідекстрози та розчинної кукурудзяної клітковини — двох типів клітковини, що містяться в овочі, пов’язане з більш стабільною роботою травного тракту.

М'ясо та кукурудза

Покращення здоров’я кишківника

Здоровий баланс кишкових бактерій має важливе значення не лише для підтримки здоров’я травного тракту, а й для благополуччя всього організму, оскільки близько 70% імунної системи розташовано у кишківнику.

На щастя, трохи кукурудзи у раціоні може допомогти підтримати цей баланс. Дослідження 2016 року виявило, що розчинна клітковина з овочу має пребіотичний ефект, збільшуючи кількість корисних біфідобактерій у кишківнику.

Мексиканський салат з кукурудзи

Довше відчуття ситості

Обираючи попкорн в якості перекусу, можна довше залишатися ситим без висококалорійних закусок. Дослідження, опубліковане в European Journal of Nutrition, свідчить про те, що попкорн має індекс насичення 154%, використовуючи за базу порівняння хліб із 100% насичення. А ще одне дослідження показало, що попкорн з низьким вмістом жиру є набагато більш ситним, ніж картопляні чіпси з високим вмістом жиру.

Кукурудзяний суп



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.