Що таке молоко А2

Нове молоко А2 - корисний продукт, який може допомогти людям запобігти розвитку багатьох серйозних захворювань. Слід усвідомлено ставитися до того, що ми їмо, щоб якомога довше зберегти смак здорового та яскравого життя.

Молоко А2

Що таке молоко А2

Це натуральне коров’яче молоко, яке отримують від спеціально відібраних тварин. Відмінне тим, що у його складі міститься бета-казеїн (молочний білок) типу А2 та відсутній казеїн А1. При травленні останнього виділяється пептид БКМ 7, який викликає дискомфорт у шлунку та провокує розвиток ряду небезпечних захворювань.

Звичайне молоко, яке звикли пити наші мами та бабусі, зазвичай, містить у собі високий відсоток небезпечного білка А1. Експерти жартома називають його “молочним дияволом”.

Часте споживання продуктів, які містять в собі цей елемент, провокує розвиток цукрового діабету, серцево-судинних захворювань і навіть хвороб Крона і Паркінсона.

Склянка молока у руці

На щастя, це не значить, що потрібно повністю відмовитися від молока заради здоров’я. Експерти молочної індустрії знайшли рішення, пропонуючи споживачам новий продукт, який не має шкідливих наслідків для організму.

Вони припускають, що молоко типу А2 містить більш природний для організму людини різновид бета-казеїну. В свою чергу, білок А1 не має чистого походження, оскільки він виник в результаті генетичної мутації у період одомашнення крупної рогатої худоби.

Пляшки з молоком

Корисне молоко А2

Зі слів експерта, люди, які надають перевагу молоку А2, менше страждають на розлади травлення і здуття живота. Річ у тім, що травні ензими по-різному взаємодіють з бета-казеїном А1 і А2, тому, знаходячись у складі молока, вони по-різному розщеплюються організмом.

Є думка, що молочний продукт типу А2 підходить навіть людям з непереносимістю лактози, але у даному випадку слід бути дуже уважними. Звичайне молоко та молоко А2 містять однакову кількість лактози. Відповідно, перевага другого не може бути підтверджена клінічно. Однак, не завжди діагноз непереносимості лактози ставиться правильно, часто проблема може полягати саме у непереносимості бета-казеїну А1. У такому випадку молоко А2 не викликає неприємних відчуттів в організмі. У будь-якому випадку слід проконсультуватися з лікарем.

Склянка молока

Споживання молока А2 може мати позитивний вплив на хвороби, пов’язані з психічними розладами. Дослідження показали, що відсутність бета-казоморфіну в раціоні сприяє полегшенню симптомів різноманітних захворювань та позитивно впливає на настрій загалом.

Деякі дієтологи стверджують, що молоко в принипі слід виключити з раціону заради збереження здоров’я. Однак, багато кому перехід на повністю безмолочну дієту дається дуже важко, через звичку щодня споживати цей продукт або у чистому вигляді, або в якості інгредієнтів страв. Позаяк, молоко А2 може стати більш корисною альтернативою звичайного молока.

Діти п'ють молоко

Звичайне молоко проти молока А2

На жаль, поки що знайти таке альтернативне молоко можна не у всіх супермаркетах. Виробництво цього продукту тільки починає розвиватися. На вигляд молоко нічим не відрізняється від звичайного, але користь, яку отримує організм при регулярному споживанні матиме позитивний вплив на загальний стан здоров’я та настрій.

Попри корисні властивості молока А2, за популярністю воно наразі поступається звичайному. Щоб виробити корисний продукт, який не містить у собі молочного диявола А1, потрібно проводити генотипування тварин та тестування їх молока. Звучить складно та дорого. Так же й реалізується на практиці. Дуже мало виробників готові витрачати ресурси виробництва на такий довгий та дороговартісний процес. Ще одним бар’єром для переходу на молоко А2 є недостатня інформованість споживачів про цей продукт.

Склянка молока у руках



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.