Які продукти, багаті на білок, додати до вівсянки

Якщо ви шукаєте ідеальну концепцію сніданку, щоб налаштуватися на продуктивний день, вівсянка стане гарним вибором, тільки потрібно додати до неї трохи білка. Таке поєднання — надійний спосіб підтримати здоров’я, ситість та стабільний рівень енергії. Окрім того, якщо вибрати вдалий рецепт, відповідно до власних вподобань, такий сніданок буде ще й дуже смачним.

Вівсяна каша — класичний, корисний та здоровий продукт, насичений вітамінами, поживними речовинами, антиоксидантами, якісними вуглеводами і, звісно, розчинною клітковиною. Вівсянку легко та швидко готувати, і вона є універсальною, оскільки можна зробити як солодкий, так і солоний варіант страви з улюбленими додатками.

Попри те, що вівсяна каша сама по собі має безліч переваг для здоров’я, зокрема знижує ризик серцево-судинних захворювань та рівень цукру у крові, страва буде у рази кориснішою, якщо доповнити її невеликою кількістю білка.

Білок надає страві більшої ситності та поживності, сприяючи тривалому відчуттю задоволення після сніданку. Окрім більшої ситості, протеїн є важливим макроелементом, який забезпечує міцну основу для функціонування кісток, м’язів, шкіри та тканин тіла, стимулюючи відновлення та збільшуючи фізичну силу. Також, зважаючи на те, що білок в організмі розщеплюється повільніше, ніж вуглеводи, то поєднання цих макроелементів забезпечує енергією на довший період часу, порівняно з одними лиш вуглеводами.

Тепер, коли встановлено, що білок є чудовим доповненням до вівсянки, постає наступне питання: що ж такого додати до тарілки каші, щоб було і корисно, і смачно. Давайте дізнаємося.

Вівсянка з різними додатками

Молоко

Вода здається очевидним варіантом для приготування вівсянки, особливо, якщо це каша швидкого приготування. Однак, для додаткового білка можна зварити чи запарити кашу на молоці. Хоч це і збільшить калорійність страви, якщо не зловживати і дотримуватися помірних порцій, вівсянка на молоці все ще залишиться корисним варіантом сніданку. Якщо ви не споживаєте продукти тваринного походження, можна використати рослинне молоко.

Молоко

Грецький йогурт

Ще один білок з родини молочних продуктів, який збільшує поживність миски каші у кілька разів.

Грецький йогурт забезпечує пристойну порцію протеїну, а також кальцію та інших поживних речовин, які підтримують здоров’я кісток. Цей продукт є корисним для кишківника завдяки пробіотикам, що містяться у йогурті. Щоб отримати переваги від пробіотиків, додавайте йогурт до теплої, але не гарячої вівсянки — це дозволить отримати живі пробіотики, які підтримають здоровий кишковий мікробіом. Не забувайте, що більшість штамів пробіотиків не виживають з температури понад 40 градусів Цельсія.

Грецький йогурт

Яйця

Якщо ви полюбляєте солоні сніданки замість солодких, то додавання яєць до вівсяної каші може стати гарним варіантом.

Яйця просто та швидко готуються. Вони містить не лише високоякісний білок, а й вітамін B12, холін та низку інших важливих вітамінів.

Яйця

Кисломолочний сир

Ще одний багатий на білки додаток до вівсянки. До речі, цей продукт є таким же універсальним, як вівсянка каша, позаяк може бути як у солодкому, так і в солоному вигляді.

Безперечна перевага кисломолочного сиру полягає у тому, що він містить молочний білок під назвою казеїн, який завдяки повільній швидкості засвоєння сприяє зростанню м’язів та активізує метаболізм.

Кисломолочний сир

Горіхи та горіхова паста

Часом горіхи мають погану репутацію через свою високу калорійність. Але, як зазначає дослідження, горіхи та арахіс мають виключні поживні властивості, які приносять користь здоров’ю, зокрема у вигляді профілактики багатьох захворювань. Ці ж результати свідчать про те, що споживання горіхів може забезпечити більше відчуття ситості та пришвидшити метаболізм через термогенез.

Додавання горіхів чи ложки горіхової пасти додає страві цікавого смаку, рослинного білка та корисних жирів. Горіхова паста забезпечить більш ніжну та вершкову тестуру каші, а якщо ви хочете більш хрустку вівсянку — просто посипте її горіхами. Можна також поєднати і горіхову пасту, і горіхи, тільки не переборщіть з кількістю.

Горіхова паста



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.