Найпоширеніші помилки у приготуванні вівсянки

Вівсянка може бути одним із найбільш корисних варіантів сніданку, особливо якщо ви турбуєтесь про фігуру. Завдяки високому вмісту клітковини у каші та білку, який міститься у корисних додатках, вівсянка може стати ідеальним способом розпочати день.

На жаль, навіть найкорисніша страва може стати нездоровою. Залежно від способу приготування, вівсянка може як допомогти здоров’ю та схудненню, так і навпаки зашкодити.

Давайте дізнаємося про найбільш поширені помилки, які багато хто робить під час приготування вівсяної каші, що зводить нанівець користь страви.

Вівсяні пластівці

Вівсянка без додатків

Вівсянка — корисні вуглеводи з високим вмістом клітковини. Але якщо ви їсте просту кашу без додатків, то не отримаєте збалансовану страву.

Вівсянка є низькокалорійною і майже не містить білка та жиру, тож, скоріш за все, незабаром після її споживання ви знову відчуєте голод. А це збільшує ймовірність спокуситися на нездорові перекуси.

Щоб цього не сталося, додавайте більше клітковини та білка до вівсяної каші, які допоможуть краще наїстися та запобігти коливанням рівня цукру у крові.

Вівсяна каша без додатків

Забагато цукру

Додавання підсолоджувачів до вівсянки, наприклад, коричневого цукру, меду чи кленового сиропу — це смачно, але важливо стежити за їх кількістю, оскільки дуже просто переборщити.

Додавання цукру до вівсяної каші може підвищити рівень цукру у крові, а це значить, що організм почне покладатись на підвищений рівень споживання цукру протягом дня. Краще додайте до каші свіжі ягоди або фрукти, які містять природний цукор, а також антиоксиданти, що мають безліч переваг для здоров’я.

Запечена вівсянка з ягодами

Забагато додатків

Однією з переваг вівсянки є можливість додати до неї різні улюблені начинки, наприклад, фрукти, горіхи чи мигдалеву пасту. Однак, якщо ви стежите за фігурою, не зайвим буде обмежити кількість додатків.

Занадто велика кількість різних топінгів збільшує калорійність страви, позаяк краще обрати пару додатків, які допомагають схуднути — білок, фрукти та клітковину.

Вівсянка з ягодами та горіхами

Замало білка

Якщо ви хочете, щоб сніданок сприяв схудненню, основна помилка, якої можна припуститися — недостатня кількість білка. Збільшення споживання білка є однією з головних запорук контролю ваги, оскільки дозволяє знизити рівень гормонів голоду і підвищити рівень гормонів ситості, тобто ви довше відчуватимете ситість.

Можна збільшити кількість білка, додавши до каші горіхи чи горіхову пасту, або доповнити сніданок яйцем чи дієтичним м’ясом.

Солона вівсянка з яйцем та шпинатом

Вівсянка — смачна, легка і корисна страва. Тепер, коли ви знаєте, як готувати вівсянку не слід, ніщо не завадить отримати з каші максимум користі.

Вівсянка з бананом та арахісовою пастою



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.