Як схуднути без шкоди для здоров'я

Будьмо відвертими самі з собою. Можна скільки завгодно намагатися винайти чарівні пігулки для схуднення та віднімати від вечері певну кількість калорій, але єдиний дієвий спосіб швидко позбутися зайвої ваги без шкоди для здоров’я - збалансоване харчування, активні фізичні навантаження і самоконтроль. Якщо з мотивацією та силою волі у вас немає проблем, ви вже на півшляху до успіху, залишилось тільки дізнатися основні поради, як схуднути, але при цьому не зашкодити своєму організму.

Боули з овочами та хумусом

Вода

Про значення води в організмі говорили, говорять і будуть говорити. Від кількості води, які ми випиваємо за день, залежить не лише стан шкіри, а й швидкість метаболізму, що має безпосередній вплив на зайву вагу. Найкраще пити воду постійно протягом доби невеликими порціями, а також, як відчуваєте голод - щоб переконатися, що це справді голод, а не спрага. А що й казати, що склянка води, випита незадовго до їжі, дозволить з’яти менше і швидше насититись.

Склянка води

Цукор

Цукор - ворог схуднення. Так, банально, але цілком реально. Зовсім відмовлятися від солодкого не слід, адже цукор все ж таки необхідний - він швидко піднімає рівень глюкози у крові, викликаючи прилив енергії. Потрібно просто знайти йому правильні еквіваленти. Наприклад, замінити молочний шоколад на чорний, морозиво - на заморожені фрукти, а лате - на американо. А ось від пакетованих соків та солодких газованих напоїв краще відмовитися назавжди. Жуйку без цукру також відправте у смітник.

Різні види цукру

Сіль

Ще один швидкий спосіб схуднути - відмовитися від солі. У звичних нам кількостях (середньостатистична людина споживає на добу від 15 до 20 г цукру при нормі у 5 г) сіль однозначно не сприяє швидкому позбавленню від зайвої ваги - затримує воду в організмі. Починайте відмовлятися від солі поступово, напркилад, замініть готові солоні снеки на власноруч приготовані морквяні палички з хумусом.

Сіль

Жир

Так, все-таки, щоб позбутися зайвої ваги, доведеться придбати товстезну книгу “1050 страв для приготування у пароварці”. Ну і пароварку також.

Фастфуд

Випічка

Насамперед доведеться попрощатися з улюбленими булочками, круасанами та білим хлібом. А ось цільнозернові вироби виключати з раціону, звісно, не слід. Виправдати шматочок такого хліба на сніданок можуть харчові волокна, вітаміни групи B і вітамін E, мінерали (залізо, цинк і селен), антиоксиданти, рослинні естрогени та інші корисні елементи у складі.

Булочки

Додайте перчинки

Одна з таємниць стрункості азіаток - гостра їжа. Вона допомагає організму спалювати калорії, підвищуючи температуру тіла. І мова йде не про пекучу страву з соусом чилі, від котрого на очах виступають сльози (адже ми не маємо на меті перетворитися у вогнедихаючого дракона). Невеликої дрібки червоного перцю час від часу буде достатньо для пришвидшення процесу схуднення.

Перець чилі

Сніданок

Про це вже сказано безліч разів, але, згідно зі статистикою і власним досвідом, це важливе правило багато хто продовжує ігнорувати. Повторюйте це вголос або повішайте на холодильник плакат: сніданок - найважливіший прийом їжі для усіх, хто хоче схуднути. Вівсянка, йогурт зі шматочками фруктів, гарячі тости - вибирайте на власний смак, а отримані калорії - впевнено спалюйте протягом дня.

Вівсянка

Вечеря

Віддавати вечерю ворогу, як у популярній приказці, все-таки не варто, але подумати про кількість калорій у страві після 18.00 - обов’язково. Вночі травлення сповільнюється у декілька разів - шлунку не впоратись. Зовсім пропустити вечерю можна, тільки якщо відчуваєте, що переїли за обідом. В іншому випадку, великі шанси, що вам вночі захочеться збігати до холодильника.

Яєшня

Їжте повільно

Жуйте повільно. Жуйте повільно. Жуйте повільно. Якщо повторювати раз за разом цю дієтичну мантру, то незабаром це стане звичкою. Шлунок потребує часу, щоб подати сигнал мозку, що він ситий і задоволений. Загалом - хвилин 15-20. Під час вечері намагайтеся зосередитися на їжі, а не новій серії улюбленого серіалу. Таким чином зможете краще контролювати сам процес і насолоджуватися смаком, а не просто бездумно поглинати паливо.

Черепаха їсть полуницю

Фізкультура

Знайти мільйон виправдань, щоб обмежити себе у будь-якій фізичній активності? Готово. Втім, правда наступна: без фізичних навантажень не схуднути ніяк. Головне, підійти до справи з розумом. Не слід перевантажувати організм і одразу ставати гуру фітнесу. Зайва вага, можливо і буде плавно зникати, але серце дякую не скаже. Усі тренування повинні бути ретельно підібраними (за віком, станом здоров’я і бажаним результатом), як плаття Chanel. Визначте мету, прислухайтесь до організму, порахуйте, скільки занять на тиждень зможете легко витримати. Зробіть тренування більш інтенсивними, якщо ваша робота сидяча. Не лінуйтеся. Присідання і розтяжку можна виконувати і вдома, за переглядом 500 серії “Гри престолів”.

Жінки займаються фітнесом

Щастя

Радійте кожній перемозі. Це не значить, що -1 кг на вагах потрібно святкувати улюбленим еклером. Для всіх процесів, які відбуваються в організмі потрібен час. Думайте позитивно і пам’ятайте про необхідність здорового сну. Уві сні, до речі, процес схуднення продовжується.

Чоловік радіє, що схуднув



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.