Що відбувається з організмом, коли ми їмо гриби

Багато хто вважає гриби суперїжею, і не дарма. Вони є низькокалорійними, але разом з тим дуже поживними, містять велику кількість клітковини, вітамінів, мінералів та антиоксидантів. Завдяки своєму харчовому профілю, гриби мають багато переваг для здоров’я.

Давайте дізнаємося більше про те, що можна отримати, якщо додати гриби до свого раціону на постійній основі.

Полента з грибами

Гриби містять багато вітаміну D

Спеціалісти наголошують, що значна частина дорослих людей має дефіцит вітаміну D. У той час як найкраще природне джерело вітаміну D — сонце, якщо потрібні додаткові джерела, то слід згадати про гриби.

Дослідження, проведене в Австралії, показало, що гриби можуть забезпечити від 50 до 100% добової потреби у вітаміні D. Дефіцит вітаміну D викликає втому, погіршення здоров’я кісток, зниження імунітету, підвищення ризику хронічних захворювань, в тому числі деяких видів раку. Маючи значну кількість вітаміну D у своєму складі, гриби можуть допомогти подолати ці симптоми.

Гриби, запечені з сиром

Гриби допомагають збагатити раціон

Смачні та поживні — безпрограшний варіант. Гриби є доступним джерелом багатьох мікроелементів, яких не вистачає у середньостатистичній дієті. Згідно з дослідженням, всього порція грибів може допомогти задовольнити потребу в багатьох мікроелементах без збільшення кількості калорій, жирів та солі.

Мариновані гриби

Гриби борються із запаленням

Шукаєте способи зменшити запалення? Додайте гриби до свого раціону. Вони мають протизапальні властивості. Гриби багаті на селен — важливий мікроелемент, що має антиоксидантну активність, а тому допомагають зменшити запалення. Гливи, порівняно з іншими грибами, мають потужніші протизапальні властивості завдяки високому вмісту бета-глюкану.

Шашлики з грибів

Гриби підтримують здоров’я кишківника

Стан кишківника є дуже важливим для загального здоров’я. На щастя, і тут гриби можуть бути корисними. Що не дивно, зважаючи на те, скільки клітковини вони містять. Втім, багато досліджень демонструють також вплив грибів як потужних пребіотиків. Пребіотики не лише сприяють травленню, а й мають багато інших переваг для здоров’я.

Вони можуть допомогти при цукровому діабеті. Одне з досліджень та дослідження грибів шиітаке показали, що вони мають позитивний вплив на кишкові бактерії, що покращує виробництво та вивільнення інсуліну з бета-клітин підшлункової залози (тобто нормалізують вироблення інсуліну).

Запечені гриби

Гриби зменшують ризик депресії

Звісно, жодна їжа не може вилікувати серйозні розлади психіки, але є багато доказів того, що здорова дієта має не останнє значення для підтримки ментального здоров’я. У людей, які регулярно додають гриби до свого раціону, ймовірність розвитку депресії є нижчою. Вчені пояснюють це багатьма біологічно активними сполуками, які входять до складу грибів — зокрема вітамін B12, антиоксиданти та протизапальні речовини.

Тост з грибами

Гриби підтримують імунітет

Ваша імунна система буде вам вдячною за прихильність до грибів. Здавна гриби були втіленням концепції їжі як ліків. Завдяки своїм лікувальним властивостям вони використовувалися у народній медицині понад 2 000 років. Разом з тим, гриби додають просто неперевершеного смаку звичайним стравам.

З медичної точки зору, гриби містять сполуки, які активують імунну активність на багатьох рівнях. Вони відомі широким набором біологічно активних речовин, зокрема, бета-глюканами, що підвищують імунітет. Позаяк, спеціалісти рекомендують додавати гриби до дієти принаймні двічі на тиждень.

Рис з грибами енокі



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.