Сніданок для мозку

Сьогодні ми не будемо пропонувати розмочену вівсянку та салат із салату. Якщо ви прагнете схуднути, то, звісно, не завадить додати деякі обмеження до раціону. Та ви це і так знаєте. А ось якщо вам потрібно швидко включитися в робочий режим, попередити депресію та увімкнути мозок, то в нагоді стане зовсім інший сніданок.

Сніданок

Гарячий шоколад або какао з маршмелоу

Калорій у великому горнятку какао з маршмелоу достатньо, щоб ви легко дочекалися обіду, не відволікаючись на голод і не використовуючи перекус для прокрастинації. Не лякайтеся швидких вуглеводів: для інтенсивної розумової діяльності потрібні саме вони. Мозок - не м’яз, енергія йому потрібна одразу, він не стане витягувати глюкозу з харчових волокон протягом всього дня, вона потрібна у чистому вигляді негайно. Плюс сіртуїн, триптофан і просто хюгге - затишний вигляд такого сніданку - і ось вам вже не хочеться ненавидіти колег та клієнтів.

Гарячий шоколад з маршмелоу

Горіхи, сухофрукти та мед

Горіхи самі собою є ідеальним сніданком: вони забалансовані за складом білків, жирів та вуглеводів. Жири, причому виключно правильні, захищають серце і судини (що допоможе вам відчувати бадьорість на початку робочого дня). А вуглеводи - в основному груба клітковина, тобто природній детокс організму. Горіхи можуть бути сніданком у будь-який день, а не тільки коли потрібний швидкий заряд енергії. Але коли потрібно включити мозок у максимально короткі терміни, потрібні швидкі вуглеводи - тому слід додати мед. Він, до речі, чинить також зігрівальну дію і забезпечує ситість надовго. Можна додати ще сухофрукти для того, щоб збагатити сніданок вітамінами.

Горіхи з медом

Канапка з лососем

Можна і без хліба. Це найбільш простий, швидкий та звичний сніданок, що задовольняє потреби організму в омега-3 жирних кислотах. Омега-3 захищають багато від чого, але для вдалого робочого дня особливо важливими є 3 пункти:

  • Від швидкої втомлюваності.

  • Від застудних захворювань.

  • Від дратівливості.

Канапка з лососем

Чорні ягоди

Виноград, чорниця, ожина, лохина. Такий сніданок підвищуює настрій навіть чисто психологічно, оскільки незалежно від погоди та пори року за вікном повертає нас у літо. Фруктоза є не таким бажаним енергетиком для мозку, як глюкоза, але і для фігури є значно безпечнішою. А ось сіртуїни покращують активність мозку досить ефективно.

Ягоди

Кава та цитрусові

Ранкове горнятко кави - визнаний енергетик та джерело серотоніну. Цитрусові у даному випадку - джерело сіртуїнів та вітаміну С, вони допоможуть увімкнути і мозок, й імунітет. А ще такий сніданок має ефект кольоротерапії. Жовтий колір часто використовується для профілактики втоми та депресії, помаранчевий - стимулює розумову діяльність, креативність та підвищує працездатність.

Кава з лимоном

Вода

Так. І такий варіант можливий. П’єте чисту воду - і працювати. І весь день тільки чисту воду. 24 години ніякої другої їжі, але води - скільки завгодно. Тут ідеться про принципи аутофагії - процесу переробки клітинами власних складових частин. До вечора може почати боліти голова, але весь день зможете працювати досить ефективно.

Склянка води



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.