Що потрібно знати про хурму ч.3

В’яже чи ні? Відповідь на це запитання можна тільки дослідним шляхом. На око визначити смак хурми досить важко. Раніше господині клали хурму у морозилку, плоди ставали солодкими, але м’якими.

Хурма

  • Раніше вважалося, що хурма родом з Китаю, але дуже швидко про плід дізналися за межами Східної Азії. Хурма добре тамує голод, містить багато вітамінів та мікроелементів, які приносять організму користь. Також, плід є одним з основних джерел такого потрібного нутрієнту, як йод.

  • Хурма - плід для солодкоїжок, які хочуть схуднути. Середня ягода містить близько 60 ккал, але завдяки високому вмісту глюкози та клітковини хурма дає відчуття ситості швидко і надовго.

  • Плоди володіють потужною бактерицидною дією, особливо щодо кишкової та сінної палички, а також золотистого стафілококу.

Пиріг з хурмою

  • Хурма має сечогінну дію, а наявний у ягодах магній знижує ризик утворення каменів у нирках, сприяючи виведенню солей натрію. Позаяк, помітивши набряки не поспішайте в аптеку за сечогінними засобами, а спробуйте додати до раціону хурму

  • Шарон - це гібрид японської хурми з яблуком. На відміну від свого родича з Азії, плід містить менше в’яжучої кислоти, тому має більш приємний смак. Також, у ягоді відсутні кісточки. Шарон має тонку блискучу шкірку і тверду м’якоть, подібну до яблука. І їсти його можна, як і яблуко - просто кусати. На смак шарон нагадує айву, яблуко та абрикос. Достигаючи пізньою осінню, ця ягода довго не втрачає свої смакові якості, причому чим довше хурма знаходиться на морозі, тим солодшою стає.

Багато хурми

Готуємо вершкову буррату з пряною хурмою

На 1 порцію знадобиться:

125 г буррати.

90 г хурми.

5 г заправки.

5 г меду.

10 г соусу хойсін.

7 г кеш’ю.

4 г чилі.

3 г кінзи.

7 г руколи.

Для заправки:

  • Змішати лимонний сік, мірін та оливкову олію у пропорції 1:1:2.

Буррату викладіть на тарілку. Хурму наріжте на великі шматки, заправте соусом хойсін та викладіть до буррати, зверху посипте руколою. Заправку змішайте з медом, отриманою сумішшю полийте салат. Прикрасьте страву кінзою, дрібно нарізаним чилі та подрібненими горіхами.

Вершкова буррата з пряною хурмою



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.