Що потрібно знати про фісташкове молоко

Багато хто чув і навіть куштував мигдалеве молоко, а ось фісташкове є менш відомим. Між іншим, цей напій є дуже смачним - чимось нагадує фісташкове морозиво, а що вже казати про чарівний м’ятний колір.

Склянки з фісташковим молоком

Охолоджене фісташкове молоко з цільнозерновим печивом на підвечірок - це просто мммм… Воно добре смакує самостійно і може покращити смак багатьох улюблених страв, завдяки яскраво вираженому вершковому, з ледь помітною солодкавістю, смаку. Напій може замінити коров’яче молоко майже у всіх рецептах.

Зваріть з фісташковим молоком вівсяну кашу або додайте його у хрустку гранолу, рисовий пудинг, фруктово-ягідні смузі, молочні коктейлі, веганське бананове морозиво. Якщо ви п’єте каву з коров'ячим або мигдалевим молоком, швидше всього вам сподобається і з фісташковим.

Мигдалевий і заварний крем, мигдалеві тістечка, капкейки, тарталетки і профітролі, еклери - у всіх цих рецептах фісташкове молоко тільки посилює ніжність та кремовість випічки. Дуже смачним є і фісташковий веганський йогурт.

Давайте дізнаємося у чому користь цього нетривіального напою і як приготувати фісташкове молоко.

Пляшка фісташкового молока

Користь фісташкового молока

Фісташки містять антиоксиданти, які допомагають боротися з вільними радикалами (які зламують захист наших клітин, провокуючи хвороби та передчасне старіння). Фісташки багаті на вітамін B6, який відіграє важливу роль для кількох важливих функцій нашого організму. Серед них: регулювання рівня цукру у крові, забезпечення нормальної роботи центральної і периферичної нервових систем, синтез гемоглобіну, підтримка хорошого обміну речовин.

Горіхи, зазвичай, є дуже корисними для здоров’я, але досить калорійними. Фісташки належать до одних з найбільш низькокалорійних горіхів. 28 г фісташок містить 159 ккал, а така ж кількість грецьких горіхів - 185 ккал, а пекан - 193.

Молоко з зелених горішків є дуже ситним, хоча його енергетична цінність не перевищує 50 ккал на склянку. За кількістю білка у складі фісташки поступаються хіба мигдалю, а ще вони містять багато клітковини. 30 г фісташок містить стільки ж харчових волокон, скільки порція вівсянки.

Споживання продуктів з фісташок може сприяти зниженню ризику серцево-судинних захворювань. Кілька досліджень показали, що ці горіхи знижують рівень холестерину. Також, фісташки багаті на калій, магній, вітаміни E та K і містять дефіцитні у більшості людей омега-3 жирні кислоти. Вони підходять для веганів, людей з алергією на коров’яче молоко та глютен і тих, хто дотримується палеодієти.

Фісташки

Готуємо фісташкове молоко

Рецепт фісташкового молока є досить простим, приготувати напій під силу кожному.

Замочіть фісташки (1 склянку сирих горіхів) на ніч і залишіть при кімнатній температурі. Встановіть сито з дрібними отворами (чим менше, тим краще) над глибокою мискою. На сито викладіть подвійний шар марлі. Промийте горіхи, почистіть від шкірки.

Викладіть фісташки у блендер, залийте гарячою водою (але не кип’ятком, 3 склянки) і збийте на високій швидкості близько 2 хвилин. Вилийте суміш у миску через сито. Зберіть краї марлі разом та відтисніть решту рідини.

При бажанні додайте у напій сироп агави (3-4 ч.л.), дрібку солі і кардамону, перемішайте, дайте охолонути. Фісташкове молоко може зберігатися у скляній пляшці у холодильнику 4-5 днів.

Приготування фісташкового молока

Кардамон та фісташки - класичне поєднання, але не слід ним обмежуватись. Щоб урізноманітнити рецепт фісташкового молока, спробуйте додати у напій гвоздику і трояндову воду, або по краплині есенцій апельсинового цвіту та ванілі. У якості натуральних підсолоджувачів можна використати кленовий або сироп агави. Фісташкове молоко стане чудовою основою для матча-лате.

Не лінуйтеся замочувати фісташки. Горіхи містять токсини та ензими - природну хімічну зброю, яка захищає яра від передчасного росту та шкідників. Замочування зводить до мінімуму кількість цих сполук, дозволяючи організму засвоїти максимум корисних вітамінів та мінералів з горіхів. Окрім того, замочування, покращує смак фісташкового молока.

Перетерту м'якоть горіхів можна додати у тісто для оладок, печива, пирогу чи торту, хліба, щоб додати випічці насиченого горіхового смаку.

Фісташкове молоко



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.