Користь глив для імунітету

Гриби - продукт, який володіє не тільки високою харчовою цінністю, а й унікальними цілющими властивостями. Ось чому ще в давні часи люди використовували їх для лікування від різноманітних захворювань. Гриби багаті на селен і бета-глюкан, мінерали та складні молекули, які стимулюють активність лейкоцитів, що відповідають за імунітет.

Смажені гливи

Гливи є природним джерелом вітамінів B і D, містять антиоксидантні мінерали - германій, селен та інші. Також, гливи - універсальний та легкий у приготування вид грибів, їх часто використовують для закусок, гарнірів, перших та других страв, різотто, супів, пирогів, омлетів, тощо. Гливи містять мало жирів і калорій, проте багаті на вітаміни і мінерали, а також є чудовим джерелом білка.

Порівняно з овочами, гриби містять значну кількість необхідного для нашого організму мінералу - селену, який відіграє важливу роль у деяких метаболічних процесах, зокрема тих, що направлені на усунення вільних радикалів.

Полента з гливами

Серед біологічно активних сполук, які роблять гриби важливими для підтримки імунітету, були знайдені різні типи полісахаридів, зокрема бета-глюкани та тритерпени. Тривалий час їх антибактеріальні та противірусні властивості були предметом наукових досліджень.

Бета-глюкани є полісахаридами, які мають гарну властивість - вони стимулюють імунну систему, покращуючи її активність та швидкість відповіді на будь-які зовнішні патогенні атаки (бактеріальні, грибкові чи вірусні інфекції) або внутрішні (пухлинні клітини). Молекули тритерпенів, з іншого боку, є циклічними гідрофобними вуглеводнями. Ці молекули відповідають за численні біологічні активності, зокрема протипухлинну, антигіпертензивну, імуномодулюючу, антиоксидантну та антимікробну активності.

Тости з гливами

Готуємо гливи на грилі

Окрім грибів, у цій страві є й інші інгредієнти, які будуть корисними для імунітету.

  • Гриби - гливи.

  • Часник.

  • Оливкова олія Extra Virgin.

  • Сіль за смаком.

Свіжі гливи почистіть, помийте та дайте добре стекти воді.

Викладіть у розігріту на середньому вогні пательню-гриль та посмажте близько 2 хвилин з кожного боку (можна скористатися електричним грилем).

Додайте дрібно нарізаний часник і полийте оливковою олією.

Гливи на грилі



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.