Які продукти допоможуть схуднути

До вашої уваги список безпечних для фігури продуктів, які можна їсти протягом доби і не переживати за схуднення, схвалений дієтологами.

До першої групи таких продуктів належать вуглеводи з низьким глікемічним індексом (<50) і високим вмістом рослинних волокон. За допомогою глікемічного індексу можна визначити, наскільки швидко розщеплюється продукт, у результаті перетворюючись у глюкозу - основне джерело енергії для організму. Чим швидше цей процес відбувається, тим більшими є показники глікемічного індексу. Майте на увазі, що норма вуглеводів на добу не повинна перевищувати 50-65% від всього раціону (зазвичай, 300 г для малоактивних людей і 600 г для спортсменів). До другої групи належать продукти з високим вмістом білка. Добова норма білків - 20-25% від раціону (від 50 до 120 г).

Тарілка з овочами

Кабачки

Цей овоч нормалізує водно-сольовий баланс в організмі, запобігаючи застою рідини. До того ж, продукт багатий на клітковину, позаяк добре очищує кишківник, покращуючи його роботу. Їсти кабачки можна і на обід, і на вечерю: калорій у них міститься дуже мало - 23 ккал на 100 г продукту.

Кабачки

Гречана каша

Порівняно з іншими крупами у гречці міститься мало вуглеводів. При цьому, вона містить корисні амінокислоти, йод, кальцій, цинк, мідь, молібден, фосфор, нікель, тощо. Також, гречка багата на вітаміни групи B, що відповідають за стресостійкість. А клітковини у ній міститься втричі більше, ніж у пшоні, вівсі та рисі. Чудовий продукт для сніданку чи обіду.

Гречка

Вівсяна крупа

Вівсянка покращує обмін речовин, прискорюючи метаболічні процеси в організмі. Завдяки цьому схуднення прискорюється. Але лише у тому випадку, якщо ви вибрали правильну вівсянку. Корисною буде тільки каша, яка потребує довгого варіння. Саме її добре їсти на сніданок.

Вівсянка

Броколі

Броколі можна їсти хоч цілодобово. У 100 г цього продукту міститься всього 20-30 ккал. Виходить, що на засвоєння броколі організм витрачає більше калорій, ніж отримує з цим овочем. За це броколі називають продуктом з від’ємною калорійністю. Головне, що цей продукт чудово втамовує голод і пригнічує апетит.

Броколі

Висівки

Вони багаті на вітаміни та мікроелементи, а головне - клітковину, яка необхідна для нормальної роботи кишківника. Окрім того, наявні у висівках рослинні волокна довго перетравлюються та набрякають у кишківнику, створюючи відчуття ситості. Позаяк, при регулярному споживанні цього продукту (норма - 3 ст.л. на добу) можна помітно прискорити процес схуднення.

Висівки

Яблука

У яблуках міститься мало калорій (87 ккал на 100 г продукту). Саме тому вони є такими популярними для розвантажувальних днів. Втім, це стосується тільки зелених плодів. Окрім того, якщо візьмете за правило їсти 2-3 фрукти на добу, то рівень холестерину у крові знизиться на цілих 15%.

Зелені яблука

Бобові

За користю у раціоні людини бобові поступаються лише злаковим культурам. Але більше всього ми любимо їх за те, що страви виходять дуже ситними. Робіть ставку на боби у першій половині дня. Наприклад, приготуйте корисний салат з нутом: змішайте варений нут і терту свіжу моркву, заправте салат оливковою олією, додайте сіль, чорний перець, подрібнену петрушку та часник. Смачний дієтичний обід готовий.

Бобові

Яловичина

Яловичина - чудове джерело протеїну: у 100 г продукту міститься близько 20 г білка. Дієтологи рекомендують їсти м’ясо не більше 5 разів на тиждень по 150 г на добу. При помірному споживанні яловичина сприяє зменшенню рівня жиру і так званого поганого холестерину. Але щоб ця теорія спрацювала, видаляйте прошарки шкідливого жиру на шматку яловичини - вони тільки підвищать холестерин.

Яловичий стейк з овочами

Біле куряче м’ясо

Якщо порівнювати з темним курячим м’ясом, у складі грудинки міститься набагато менше холестерину та жирів. Взагалі, зі всіх видів м’яса, куряче - найбільш дієтичне. Споживати продукт краще у вареному або печеному вигляді, а в якості гарніру використовувати овочі.

Куряча грудинка

Кисломолочний сир

У нежирному домашньому сирі міститься 18 г білків та мінімальна кількість калорій. Також, у ньому присутній рибофлавін, який покращує обмін речовин. Якщо не смакує сир у традиційному вигляді, спробуйте нові рецепти. Наприклад, з половинки авокадо ложкою витягніть трохи м’якоті. Перемішайте з 50 г сиру. Додайте подрібнену зелень, посоліть і поперчіть. Отриману суміш викладіть і заглиблення в авокадо. Смакуйте незвичайне поєднання.

Кисломолочний сир



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.