Корисні додатки до яєць

Яйця заслуговують на народну любов. Багаті на вітаміни, антиоксиданти та корисні жири, яйця є обов’язковим інгредієнтом для багатьох рецептів, в тому числі і корисних страв, які допоможуть тримати вагу під контролем. 

Незалежно від того, полюбляєте ви яйця у вигляді омлету чи окатої яєшні, є багато корисних додатків, які стимулюватимуть спалювання жиру. Хоча ви завжди матимете рацію, просто додавши до яєць овочі та зелень. До вашої уваги продукти, які додадуть ще більше користі до сніданку з яєць.

Яйця та авокадо

Поєднуйте яйця з корисними жирами, наприклад, авокадо. Міф про те, що споживання жирів приводить до зайвої ваги вже давно спростували. Споживання мононенасичених жирів навпаки сприяє спалюванню жиру на животі. Серед корисних властивостей правильних жирів — здатність прискорювати метаболізм та давати енергію для інтенсивних тренувань. Розпочинаючи день з яєшні та авокадо ви спалите більше калорій протягом дня.

Яйця та авокадо

Яйця і цільнозерновий хліб

Якщо ви полюбляєте окату яєшню чи пашот, викладіть їх на цільнозерновий тост, щоб увібрати рідкий жовток. Завдяки цільному зерну в хлібі, ви отримаєте більше клітковини та білка. Це означає також те, що ви довше відчуватимете ситість і не захочете ще щось з’їсти одразу, як прийдете на роботу.

Яйця і цільнозерновий хліб

Яйця та каєнський перець

Каєнський перець стимулює спалювання жиру. Дослідження, опубліковане в American Journal of Clinical Nutrition показало, що споживання помірних доз капсаїцину щодня (речовина, яка відповідає за гостроту перцю) підвищує здатність організму перетворювати їжу в енергію, що означає ефективніше спалювання жиру. Дослідження також показують, що часто людям довше не хочеться їсти, якщо вони додають каєнський перець до своїх страв. Не потрібно багато приправи — вистачить дрібки, щоб покращити смак і користь яєць.

Яйця та каєнський перець

Яйця і кокосова олія

Наступного разу, коли готуватимете яйця, замість соняшникової чи оливкової змастіть пательню кокосовою олією. У той час, як інші олії можуть сприяти зайвій вазі, кокосова навпаки збільшує щоденні витрати енергії на 5%. У ході одного з досліджень 30 чоловіків-добровольців зменшили об’єм талії на 2,5 см, споживаючи по 2 ст.л. кокосової олії щодня. Додайте кокосову олію до ранкової яєшні і відчуєте позитивний вплив не тільки на вагу, а й на здоров’я загалом.

Яйця і кокосова олія

Яйця та харчові дріжджі

Усі ми знаємо, як добре смакує поєднання яєць з сиром. Втім, додавання сиру одразу додає багато калорій до сніданку. Можна спробувати замінити сир його веганським аналогом — харчовими дріжджами. Завдяки 9 г білка та 4 г клітковини всього у 2 ст.л. дріжджів, ви отримаєте багато додаткових поживних речовин для бадьорого та правильного початку дня. На відміну від справжнього сиру, харчові дріжджі містять мало жиру та натрію, проте є багатим джерелом вітамінів групи B, які мають важливе значення для підтримки здорового метаболізму.

Яйця та харчові дріжджі

Яйця і чорна квасоля

Додайте сніданку мексиканських ноток, використавши усі переваги чорної квасолі. Бобові багаті на білок та розчинну клітковину, а це означає, що ви будете довше відчувати ситість. Дослідники баптиського медичного центру Wake Forest виявили, що на кожні додаткові 10 г клітковини на день, жир на животі зменшується на 3,7% протягом 5 років.

Яйця і чорна квасоля

Яйця та індичка

Якщо ви звикли поєднувати яйця з беконом та сосисками, спробуйте замінити їх на індичку. 15 г індички містить 83 ккал та 11 г білка, і набагато менше жиру, ніж інші види м’яса, які додають до сніданку. Додатковий бонус: індичка є джерелом ненасичених омега-3 жирних кислот, які сприяють покращенню роботи мозку та пригніченню росту жирових клітин.

Яйця та індичка

Яйця і кіноа

Спробуйте замінити інші види зернових на кіноа, що не містить глютену, зате містить багато клітковини. Унікальний смак кіноа у якості гарніру або в складі омлету надасть сніданку нового смаку. Цей вид зерна містить найбільшу кількість білка порівняно з іншими, а тому забезпечить набагато довше відчуття ситості, ніж, наприклад, тост.

Яйця і кіноа

Яйця та вівсянка

Можна не обмежуватися тільки однією стравою на сніданок. Додавання до яєць вівсянки може зіграти на користь фігурі. Вівсянка є одним з найкращих джерел повільних вуглеводів. Вона стимулює вивільнення травних кислот, які контролюють апетит і стимулюють спалювання калорій. Одне з досліджень показало, що заміна тільки 5% вуглеводів на повільні щодня може прискорити метаболізм аж на 23%.

Яйця та вівсянка

Яйця і болгарський перець

Додавання болгарського перцю будь-якого кольору до ранкової яєшні однозначно піде на користь схудненню. Перець містить вдвічі більше вітаміну С, ніж апельсин. Це значить, що його споживання допомагає спалювати накопичений жир і перетворювати прості вуглеводи на паливо забезпечуючи організм енергією протягом всього дня. Спробуйте один з традиційних сніданків — шакшуку — де яйця готуються у соусі з перцю, помідорів, цибулі, паприки та кмину.

Яйця і болгарський перець

Яйця та шпинат

Поряд з усього 7 калоріями на склянку шпинату, зелень містить безліч поживних речовин. Високий вміст заліза сприяє росту м’язів і збільшує витривалість. Нещодавні дослідження навіть пов’язують сполуки, наявні у листових мембранах, які називають тилакоїдами, з пригніченням апетиту. Позаяк доповнення ранкового омлету склянкою шпинату може зменшити апетит протягом всього дня.

Яйця та шпинат

Яйця і халапеньйо

Щоб зробити сніданок більш пікантним, додайте до омлету трохи нарізаного халапеньйо. Як і каєнський перець, халапеньйо містить капсаїцин, що стимулює спалювання жиру. Ця сполука підвищує температуру тіла, сприяючи більш швидкому розщепленню їжі і пригніченню апетиту. Якщо ви прагнете схуднути, додавання помірної кількості гострої їжі до раціону може стати ефективним способом прискорити метаболізм.

Яйця і халапеньйо

Яйця та грейпфрут

Перш ніж приступати до яєшні, почніть сніданок з терпкого грейпфруту. Дослідження, опубліковане в журналі Metabolism, показало, що споживання половини грейпфруту перед їжею може допомогти зменшити жир на животі та знизити рівень холестерину. Учасники дослідження їли грейпфрут під час кожного прийому їжі і помітили, що об’єм їх талії зменшується на 2,5 см за 6 тижнів. Додавання грейпфруту до раціону може зменшити целюліт, боротися з запаленням в організмі, підтримати гідратацію і прискорити метаболізм, що матиме комплексний позитивний вплив на організм.

Яйця та грейпфрут

Яйця і чорниця

Попри те, що багато сніданків подають з міксом фруктів, не всі вони є однаково корисними, коли мова йде про спалювання жиру. Дослідники з Університету Мічигану виявили, що чорниця може допомогти позбутися жиру на животі. Ягоди містять багато клітковини та антоціанів, які допомагають запобігти дегенеративним захворюванням, зокрема раку та хворобам серця.

Яйця і чорниця

Яйця та чай

Якщо ви з самого ранку відчуваєте тривожність, це може мати негативний вплив на вагу. Гормони стресу, такі як кортизол, сприяють накопиченню жиру про всяк випадок, навіть без споживання шкідливої їжі. Виявилося, якщо доповнити яєшню горнятком чаю, а не кави, це може допомогти керувати реацією тіла на стрес, тим самим контролюючи вагу. Також чай сприяє спалюванню жиру та прискоренню метаболізму, що робить його корисним напоєм для схуднення.

Яйця та чай



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.