Користь і шкода попкорну

Головна кіношна закускапопкорн — простий снек, який можна придбати у кінотеатрі, без проблем знайти у супермаркеті або власноруч приготувати у себе вдома в мікрохвильовці. Попкорн ідеально підходить для перекусу в будь-який час дня, його можна їсти цілими жменями, навіть не помічаючи цього.

Їсти попкорн один шматочок за іншим — своєрідний антистрес, як і соняшникове насіння. Дієтологи відмічають як позитивний вплив споживання попкорну, так і негативний, зокрема при переїданні закуски. Давайте дізнаємося більше.

Попкорн та різні додатки

Попкорн збагачує раціон клітковиною і білком

Попкорн може бути частиною здорової дієти, оскільки містить клітковину та білок, а також є дуже ситним”, — каже Емі Шапіро, професійний дієтолог.

Попкорн приємно їсти, адже він спокусливо хрустить. А завдяки повітряності, можна з’їсти досить велику порцію попкорну, споживши не дуже багато калорій та жиру

Три склянки попкорну забезпечують близько 3,6 г клітковини поряд з менш ніж 100 ккал. Враховуючи, що більшість людей не отримують достатню кількість клітковини з щоденного раціону, попкорн у якості перекусу може бути корисним.

Проте, не слід забувати, що не весь попкорн є однаковим. Краще уникати суперсирного чи карамельного смаків, натомість обираючи попкорн без ароматизаторів. Можна приправити закуску натуральними травами та спеціями. Також, слід обережно ставитися до попкорну у кінотеатрі — адже дуже просто з’їсти забагато, щоб цього не сталося, обирайте найменший розмір закуски у буфеті.

Люди їдять попкорн

Попкорн може викликати метеоризм

Попкорн може викликати газоутворення та здуття живота, оскільки деяким людям важко перетравити цільне зерно належним чином, особливо, якщо з’їсти забагато.

Щоб цього уникнути ретельно пережовуйте закуску, пийте достатньо води та не забувайте про розмір порції.

Попкорн - якісне джерело харчових волокон, однак без достатньої кількості рідини дієта з високим вмістом клітковини може привести до дискомфорту та розладів травлення.

Кукурудза для попкорну

Попкорн містить антиоксиданти

Попкорн містить фенольні кислоти. Антиоксиданти допомагають боротися з вільними радикалами, які завдають шкоди клітинам.

Наукове дослідження, опубліковане Університетом Скрентона, показало, що попкорн містить більше корисних антиоксидантів, які називаються поліфенолами, ніж фрукти та овочі.

Дослідження виявило, що кількість поліфенолів, які містяться у попкорні, сягає до 300 мг на порцію. Порція цукрової кукурудзи містить 114 мг, тоді як більшість фруктів - 160 мг.

1 порція попкорну може забезпечити 13% середньої рекомендованої добової норми поліфенолів.

Приготування попкорну

Попкорн може бути дуже калорійним

Простий попкорн є цільнозерновим і містить багато поживних речовин, але якщо додати масло, сіль чи інші ароматизатори — калорії теж додаються.

Готовий та запакований у пачки попкорн з супермаркетів часто містить транс-жири, а також насичені жири. А це обидва типи жирів, які слід обмежити у раціоні. Якщо хочете, щоб ваша закуска була корисною та низькокалорійною, обирайте попкорн без додатків або використовуйте для смаку трави та спеції. Замість вершкового масла можна додати оливкову або олію авокадо.

Миска попкорну і пульт від телевізора



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.