Як вибрати лосось

Поласувати лососем — гарна ідея: риба багата на білок для нарощування м’язів, протизапальними жирними кислотами омега-3 та мінералами, що підтримують метаболізм. Окрім того є багато способів приготування лосося, позаяк можна урізноманітнити своє меню. Не менш важливим за спосіб приготування є вибір якісної риби. Отже, приготування смачної вечері починається ще в магазині.

Давайте дізнаємося більше про те, на що слід звернути увагу, щоб вибрати свіжий та якісний лосось.

Лосось із запеченою капустою

Не зациклюйтеся на дикій чи вирощеній рибі

Не впевнені, що дикий лосось є настільки кращим за вирощений на фермі, щоб витрачати на нього додаткові кошти. Обидва види риби мають унікальні переваги.

Хоч лосось, вирощений на фермі, і сприймається як менш поживний, існують технології, які роблять його безпечним та корисним для споживання у їжу. Вирощений лосось має нижчу вартість і є більш доступною альтернативою дикій рибі. Обидва види зберігають достатньо поживних речовин. Наприклад, вирощений лосось містить більше жиру, тоді як дикий містить більше кальцію, цинку та калію.

Шматочки лосося

М’ясо лосося має бути червоного кольору

За кольором та вологістю можна визначити, чи свіжа риба.

Лосось не повинен мати жодних коричневих чи інших знебарвлених плям. М’ясо має мати колір від яскраво-рожевого до темно-червоного. Слід уникати будь-якого лосося, який виглядає блідим.

Філе лосося

Запах риби не повинен бути дуже вираженим

Так, це дещо збиває з пантелику: якщо свіжий лосось не повинен пахнути рибою, то чим він повинен пахнути? Риба не повинна мати яскраво виражений рибний запах. Вона має пахнути швидше океаном.

Як стверджують спеціалісти, якщо лосось сильно пахне рибою чи кислим, це означає, що він прогірк і його не бажано їсти. Це стосується як цілої риби, так і філе.

 

Салат з лососем

Текстура повинна бути твердою

Коли справа доходить до свіжого лосося, завжди шукайте тверду, пружну та щільну текстуру. М’яка риба, філе якої чимось нагадує пюре — точно ні. Це основна ознака того, що продукт не свіжий.

Окрім того, шкіра лосося повинна бути вологою та гладкою. Якщо ви бачите будь-які вм’ятини на поверхні шкіри чи м’яса — це привід задуматися.

Запечене філе лосося

Заморожений лосось

Звісно, не скрізь є море, позаяк отримати свіжу корисну рибу часом не так просто. У такому випадку кращим варіантом може бути заморожений лосось. Технологія шокової заморозки дозволяє зберегти свіжість продукту та максимум корисних речовин.

Якщо ви вибираєте заморожений лосось, уникайте шматків у непрозорій упаковці або з наростами льоду. Це може свідчити про те, що риба не найкращої якості або вона була повторно заморожена після розморожування.

Паста з лососем 

Очі риби повинні бути чистими, а плавці цілими

Якщо ви плануєте придбати цілу рибу, переконайтеся, що її очі чисті, і не мутні, адже це ознака того, що вона вже досить довго лежить. 

Також оцініть плавці — у свіжої риби вони повинні бути цілими і без розривів.

Тости з копченим лососем

 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.