Які овочі допоможуть позбутися жиру на животі

З овочами важко помилитися. Вони багаті на поживні речовини та універсальні, тож завжди буде безліч способів їх приготувати і поласувати. Якщо ви намагаєтеся схуднути чи зменшити кількість жиру на животі, деякі овочі стануть у нагоді.

Слід розуміти, що не існує такого поняття, як їжа чи напій, який може “розтопити жир на животі”. Це просто неможливо. Вразливість до вісцерального жиру збільшується через низку факторів, таких як генетика, вік, малорухливий спосіб життя, погана дієта чи зловживання алкоголем. Позаяк, щоб його позбутися, потрібен комплексний підхід, однією складовою котрого є здорове харчування.

Коли мова йде про овочі, які можуть допомогти позбутися жиру на животі, маються на увазі плоди з меншою калорійністю та високим вмістом клітковини, білка чи інших поживних речовин, оскільки ці фактори сприяють схудненню.

Давайте дізнаємося, які ще овочі можуть допомогти позбутися зайвого жиру на животі.

Овочі

Буряк

Буряк — десь дуже популярний, десь майже невідомий овоч. Втім, коренеплід наповнений поживними речовинами, що допомагають контролювати вагу та кількість жиру, і навіть покращити травлення.

Буряк містить багато клітковини, близько 3,8 г у склянці. Відомо, що споживання достатньої кількості харчових волокон під час кожного прийому їжі чи перекусу, допомагає запобігти здуттю живота, зменшити апетит та збільшити відчуття ситості. Клітковина також допомагає покращити здоров’я кишкового мікробіому, що має вирішальне значення для підтримки ваги чи схуднення.

Буряк

Кучерява капуста

Цей зелений листовий овоч багатий на вітамін A, K, C і B6, а також марганець, мідь і калій. Також, ви отримаєте клітковину та білок і всього лиш 43 ккал у 100 г продукту.

І так, кучерява капуста не принесе миттєвого результату, чого не зробить і жоден зі здорових способів втрати зайвого жиру на животі. Однак, заміна солодких та оброблених продуктів у раціоні, які сприяють зайвій вазі, на овочі з високим вмістом клітковини, зокрема кучеряву капусту, може зменшити споживання калорій та збільшити споживання корисних поживних речовин.

Кучерява капуста

Шпинат

Ця листова зелень є дуже поживною і чудово підходить для приготування салату, гарніру чи смузі. Як стверджують дієтологи, додавання шпинату до раціону на постійній основі, сприятиме схудненню та зменшенню кількості жиру на животі.

Листові овочі не лише є надзвичайно поживними, а й сприяють схудненню. Шпинат має високий вміст харчових волокон, які сприяють кращому засвоєнню нутрієнтів та допомагають травленню. Продукт містить багато вітаміну K, який також сприяє схудненню, зокрема, втраті вісцерального жиру.

Шпинат

Червоний болгарський перець

Перець — універсальний овоч з природною солодкавістю, який добре підходить для тушкування, смаження на грилі, запікання чи додавання до салатів. Плід містить багато поживних речовин, що сприяють схудненню.

Болгарський перець має низьку калорійність і високу поживність, а також сприяє відчуттю ситості та задоволення після їжі. Це поєднання запобігає переїданню. А клітковина та капсаїцин у складі сприяє нормалізації ваги та зменшенню кількості вісцерального жиру.

Червоний болгарський перець

Броколі

Броколі є одним із найбагатших на поживні речовини овочем, позаяк дієтологи вважають її продуктом, що допомагає контролювати вагу.

Цей хрестоцвітий овоч багатий на антиоксиданти, які сприяють зменшенню запалення в організмі. Основною сполукою є сульфорафан, який знижує рівень цитокінів та NF-kB. Ці речовини стимулюють запальний процес. Зменшуючи запалення, організм ефективніше втрачає зайву вагу та краще працює в усіх інших сферах.

Також, броколі містить кілька поживних речовин, що сприяють зменшенню кількості жиру на животі, зокрема, вітамін С, кальцій і хром. Вітамін С потрібен організму для метаболізму жирів в енергію. Овоч є продуктом з високим вмістом вуглеводів, що має багато переваг, коли мова йде про схуднення, наприклад, допомагає відчути ситість, забезпечити організм енергією, стимулює травлення, тощо.

Броколі

Морква

І, зрештою, морква — смачний коренеплід, що містить набагато більше поживних речовин, ніж здається на перший погляд. Овоч має здатність зменшувати кількість жиру на животі, оскільки прискорює обмін речовин в організмі. Термогенний ефект їжі — це кількість калорій, яка спалюється під час травлення продукту. Морква має тверду консистенцію, вона має високий термогенний ефект, позаяк, змушує організм спалювати багато калорій при споживанні.

Морква

 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.