Суперфуди для здорового раціону

Серед знайомих нам усім продуктів є так звані суперфуди, які ми часто оминаємо стороною. Із назви нескладно здогадатися, що ці продукти мають виключну користь для організму, позаяк у здоровому меню вони обов’язково повинні бути. Давайте дізнаємося більше про суперфуди, які займають перші місця.

Суперфуд - відносно новий маркетинговий термін, який включає в себе продукти рослинного і тваринного походження, що володіють високою поживною цінністю і, відповідно, є корисними для здоров’я. Слід пам’ятати, що кожний суперфуд володіє унікальними властивостями і набором вітамінів та мінералів, тому раціон повинен бути максимально різноманітним: не слід робити ставку лише на один вид продукту в надії отримати максимальну користь.

Боул з овочами та фруктами

Горіхи

Ця група продуктів є джерелом білка та правильних омега-жирів, які нормалізують рівень холестерину в крові, попереджають розвиток атеросклерозу, покращують еластичність судин, живлять шкіру, волосся та нігті і допомагають схуднути. Горіхи обов’язково повинні бути несмажені, їх можна використовувати як перекус або у якості доповнення до страв для надання нових смакових відтінків. Мигдалевий горіх поповнює запаси цинку та магнію, кедрові горіхи знижують апетит і вважаються рекордсменами зі вмісту білка серед горіхів, а грецькі є лідерами з вмісту омега-жирних кислот.

Горіхи

Кучерява капуста та інші салати

Темно-зелені листові салати, петрушка, кучерява капуста, листя буряка, шпинат, салат латук - буквально нашпиговані вітамінами, серед яких більше всього вітамінів A, C, та K, а також клітковиною, кальцієм та іншими корисними мінералами.

Кучерява капуста

Водорості

Цей продукт зберігає свої корисні властивості навіть у сушеному вигляді. Водорості регулюють гормональний фон, очищують кров, зміцнюють імунітет, виводять токсини та важкі метали, знижують рівень холестерину. Також цей суперфуд є чудовим джерелом білка і насичує організм антиоксидантами, вітамінами A, групи B, E, залізом, кальцієм, цинком, марганцем, селеном, магнієм.

Водорості

Гречка та інші крупи

Крупи містять рослинний білок, покращують травлення, забезпечують організм енергією. Гречка - лідер серед цієї групи продуктів, чемпіон зі вмісту білка та заліза. Вівсянка покращує травлення, зміцнює імунітет та сприяє розвитку м’язової і кісткової систем. А рис, у свою чергу, допомагає у виведенні надлишків солі та води.

Гречка

Авокадо

Це суперфуд для здоров’я, молодості та краси. На ⅓ продукт складається з ненасичених жирних кислот, які знижують рівень шкідливого холестерину, регулюють і нормалізують процеси обміну, сприяють легкому засвоєнню вітамінів, покращують пам’ять і добре насичують. Вітаміни групи B, E, A, C, K, фолієва кислота, кальцій, фосфор, калій, залізо, натрій, мідь, йод, магній позитивно впливають на імунітет та здоров’я загалом.

Авокадо

Риба та морепродукти

Ці продукти є одними з найважливіших джерел не лише повноцінного білка, а й корисних жирів, які попереджають виникнення та розвиток серцево-судинних захворювань і цукрового діабету.

Риба та морепродукти

Яєчний білок

Це так званий золотий стандарт білка, оскільки він містить всі незамінні амінокислоти та дуже легко засвоюється, а яєчний жовток - джерело жирних кислот, що містить лецитин-фосфоліпід, який покращує проведення нервового імпульсу та допомагає у роботі печінки.

Додавайте до свого раціону більше різних суперфудів (як бачимо, часто це досить прості та звичні нам продукти, а не якісь заморські делікатеси), і це допоможе залишатися здоровими та повними сил.

Варені яйця



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.