Найкорисніші каші

Найбільш корисні вуглеводи - повільні, а вони найчастіше містяться в кашах. Чи всі каші є корисними? Звісно, ні. Наприклад, манна каша, попри її колишню популярність у дитячих садках та школах, вважається однією з найбільш марних: майже весь її склад - це крохмаль, а фітин, якого багато у манній крупі, взагалі перешкоджає засвоєнню заліза та вітаміну D. Не дуже багато корисні має і рисова каша. Але є крупи, які стануть незамінним джерелом нутрієнтів, для всіх, хто піклується про здоров’я. До вашої уваги найбільш корисні каші.

Тарілка каші

№1 - Гречана каша

Залізо, вітаміни, кремній. Гречка - джерело B1, PP, а кремнію, до речі, у невеликій порції каші міститься добова норма. Спортсмени цінують гречку за те, що у 100 г крупи міститься 6 г білка. І, до речі, всього 160 ккал.

Гречана каша з грибами

№2 - Вівсянка

Вівсяна каша - класика, коли мова йде про корисний сніданок. Існує безліч варіантів приготування крупи: її можна запарити кип’ятком, зварити на воді чи молоці, додати солодкі чи солоні топінги. У середній порції вівсяної каші міститься 2,5 білка і 12 г вуглеводів, багато вітамінів груп A та B, марганцю, каротину та тіаміну. Основне, за що полюбляють вівсянку - клітковина та харчові волокна, що володіють антиоксидантними властивостями. Калорійність вівсяної каші (без додатків) - всього 70 ккал у 100 г.

Вівсянка з ягодами

№3 - Перлова каша

Перловку називають кашею краси, оскільки вона містить справжній вітамінний коктейль - більше тільки у спеціальних добавках. Крупа містить майже всі вітаміни групи B, вітамін E (основний помічник у питаннях молодості), добову норму калію, фосфору, магнію, заліза, цинку, тощо. У 100 г каші міститься 120 ккал.

Перлова каша з цвітною капустою та нутом

№4 - Горохова каша

Горохова каша - не злакова, на відміну від інших, а бобова, позаяк підійте тим, хто дотримується білкової дієти. Звісно, вона є досить своєрідною, але користь каші не викликає сумнівів: 20 г білка на порцію (це більше, ніж у м’ясі), половина добової норми вітаміну B5, потрійна доза кремнію і майже добова - магнію.

Горохова каша з авокадо та помідорами

№5 - Кукурудзяна каша

Кукурудзяна крупа є популярним дієтичним продуктом. Оскільки кукурудза містить клітковину, яка є дуже корисною для роботи кишківника, ця каша підходить для очищення та комплексного лікування проблем травлення. У кукурудзяній каші містяться вітаміни E, A, B5, PP, фосфор, кремній, тощо. Калорійність - 83 ккал у 100 г.

Кукурудзяна каша



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.