Які овочі слід додати до раціону

Овочі — це незамінне джерело нутрієнтів для нашого організму. Вони містять важливі для здоров'я людини речовини, такі як білки, вуглеводи, жири, вітаміни, мінерали, антиоксиданти, тощо.

Овочів є дуже багато, і всі вони дещо відрізняються за поживною цінністю та мінеральним складом. Звісно, найкраще — якомога більше різноманіття. Втім, давайте нагадаємо собі про найкорисніші з плодів, які слід насамперед додати до раціону.

Овочі гриль

Броколі

Броколі є джерелом вітамінів С, К, А, вітамінів групи В, кальцію, калію, магнію та інших корисних речовин. Цей овоч допомагає знижувати ризик розвитку серцево-судинних захворювань, раку, знижує рівень холестерину в крові та сприяє здоров'ю кісток.

Броколі

Капуста

Вона містить аскорбінову кислоту, вітаміни K, групи В, кальцій, калій, магній, тощо. Продукт допомагає у боротьбі зі стресом, знижує ризик розвитку раку та захищає від вразливості до захворювань шкіри.

Капуста

Морква

Морква — джерело вітамінів С, К, A, B1, B2, B3 та мінералів. Вона допомагає підтримувати здоров'я очей, зміцнює імунну систему, знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань та раку.

Морква

Помідор

Містить багато аскорбінової кислоти та вітамінів групи В. Овоч допомагає знижувати ризик розвитку раку, знижує рівень холестерину у крові та підтримує здоров'я серця.

Помідори

Спаржа

Спаржа є багатим джерелом вітамінів С, К, А, вітамінів групи В, калію та магнію. Продукт позитивно впливає на здоров'я шкіри та зміцнює імунну систему, знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань та допомагає зберегти здоров'я очей.

Спаржа

Баклажани

Баклажани — джерело аскорбінової кислоти, вітамінів К та групи В, калію та мінералів. Вони сприяють зниженню ризику розвитку раку, знижують рівень холестерину у крові та підтримують здоров'я серця.

Баклажани

Цибуля

Цибуля містить уже знайомі нам вітаміни C і K, а також B6, калій, кальцій та магній. Вона підтримує здоров'я кісток, знижує ризик розвитку раку та сприяє здоров'ю серця.

Цибуля

Часник

Часник є джерелом вітамінів С, B6, мінералів, таких як калій, фосфор та селен. Він допомагає підтримувати здоров'я серця, знижує ризик розвитку раку та інших захворювань.

Часник

Щоб забезпечити нашому організму всі необхідні поживні речовини та здатність боротися з захворюваннями, варто додати до свого раціону побільше овочів — із цього списку, або будь-яких інших улюблених, значення не має. При виборі продуктів найкраще керуватися якістю та свіжістю, обирати сезонні та доступні плоди. Адже, наприклад, користі від салату з помідорів та огірків щодня буде більше, ніж від гуакамоле з авокадо раз на місяць.

 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.